Според некои медиуми, возачот што ја изгубил контролата над својот автомобил за време на возобовената Кружна трка во Скопје, удрил во еден од организаторите.

Според се уште непотврдени информации, автомобилистот Урош Бркиќ од Србија, ја изгубил контролата над своето возило и удри директно во Александар Димушевски, кој е организатор на трката.

Според информациите, возачот Бркиќ и Димушевски се пренесени во Ургентниот центар во Скопје, а еден од нив е во тешка здравствена состојба. Соопштено е дека трката е во прекин .

 

АКО.мк