Адвокатот на Миле Јанакиески во процесот ,,Шпански скали“, Тони Менкиноски, кој воедно е и функционер на ВМРО ДПМНЕ, дојде со ,,патриотска“ заштитна маска на суд.

На неговта црвена медицинска маска е извезено Сонцето од Кутлеш.

Тој вели дека нема случај, дека судскиот процес во кој е првообвинет Миле Јанакиески е политички, иако има конкретна материјална штета и државната парцела на градскиот плоштад е продадена на албанска фирма за да ги гради несудените Шпански скали.

Прилог на ТВ Сител