Аеродром, Центар и Карпош со над 300 заразени, расте бројката во Чаир и другите скопски општини

Скопје е жариште на корона вирусот. Последните бројки покажуваат дека три скопски општини, секоја поединечно, надминаа по 300 активни случаи на Ковид 19.

•Центар – 316

•Аеродром – 311

•Карпош – 301

•Кисела Вода – 208

•Гази Баба – 168

•Ѓорче Петров – 149

•Чаир – 92

•Бутел – 67

•Шуто Оризари – 15

•Студеничани – 3

•Сарај – 16

•Арачиново – 4

•Илинден – 31

•Сопиште – 9

•Чучер Сандево – 6

•Петровец – 7

•Зелениково – 3

•Странец – 14

•Нераспределен-23

Заклучно со вчерашниот ден во Македонија има 3.951 активни случаи на Ковид 19.