Аеродром vs Цркводром

Поставен крст на придружниот објект или малата црква од Руската црква во изградба.

%d1%867 %d1%864 %d1%866 %d1%863
%d1%86%d1%80%d0%ba%d0%b2%d0%b0 %d1%86%d1%80%d1%84%d0%ba2

На овој начин се заокружува уште една од многубројните новоизградени цркви и храмови во општина Аеродром. Овој, Рускиот се наоѓа во близина на хотел Русија и спортската сала ,,Јане Сандански” и е донација на русинот Самсоненко, кој воедно е сопственик на целиот комплекс во близината.

На камен темелникот на оваа црква присуствуваа Сашо Мијалков,Коце Трајановски, Ивица Коневски и други.

crkva-%d0%ba%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0%bd

Жителите на шега својата општина понекогаш ја нарекуваат Цркводром, заради многубројните цркви, мали, поголеми, на семафори или како декор на фонтани.