Актерот Владо Јовановски навредува, плука и посакува војна

,,ФАУСТ ОД МУРТИНО ПОТПИШАЛ! Своерачно го потпишал договорот. Го потпишал со крвта на загинатите бранители, од сегашните и минатите војни. На тој слуга, гласот му го дадоа триста и педесет илјади заблудени граѓани. Има и такви кои велат дека ѓаволот ги измамил, дека биле несвесни. Како и да е, после е..ње нема каење. Само, штетата што ја направи таа црпка е голема. ЌЕ ИМА ВОЈНА! НОВА ВОЈНА ЌЕ ИМА! ЦРПКООО, НИКОЈ НЕ САКА ВО ТВОЈАТА КОЖА ДА БИДЕ!“-Владо Јовановски, актер – ФБ статус

Јовановски е дел од актерската екипа на МНТ, играл улоги во повеќе македонски филмови, а на пошироката јавност исто така и е познат од патеписните пропагандни спотови за убавините на Македонија со наслов-Истражи ја Македонија.