Алармантно загадување во Карпош

Мерните инструменти на Министертво за животна средина чии резултати ги пренесува апликацијата мојвоздух.мк, покажуваат енормно загадување во скопските општини, Карпош, Центар, Лисиче Гази Баба и кај ректоратот, во ноќта 28 ноември 2016 година.

Рекордни и опасни за здравјето 306 мерни единици или ПМ честички се измерени во Карпош. Како што е познато, секој показател над сто е екстремно високо ниво на загаденост.

centar grafikonlisice rektorat karpos