Алексеј Есков од Русија главен судија со Австрија

Русинот, Алексеј Есков , ќе бид еглавен судија на средбата во понеделник меѓу Македонија и Австрија во квалификациите за ЕП.

Есков и судеше на Македонија пред две години во Израел, победивме на гости со 1-0. Есков има 40 години, тој е интернационалец од 2009 година .