Телевизиите АлсатМ и 24 Вести јавија дека Али Ахмети попладнето дошол во седиштето на СДСМ на средба со лидерот на партијата Зоран Заев. Камерите го регистрираа излегувањето на Ахмети од СДСМ, но тој одби да даде било каква информација за средбата.