Амазонско племе нема допир со цивилизацијата

Во близина на границата со Венецуела живее племе во прашумите на Амазон кое нема никаков допир со цивилизавијата. Тие живеат во колиби, како во праисторијата, без вода, струја, телефон, интернет, компјутери…ништо.

Едноставно, живеат надвор од секаква цивилизација, а не се знае дали воопшто знаат нешто за надворешниот свет.

Фотографиите се направени неодамна од воздух, а според претпоставките на истражувачите тоа племе брои 35.000 луѓе.pleme-f3pleme-f4

Меѓутоа, здружението Хутукара стравува дека копачите на злато во околината ќе ги избркаат оттаму, затоа што насилно ја преземаат земјата каде што претпоставуваат дека има залто.

Луѓето од племињата и многу брзо заболуваат од разни болести и умираат , бидејќи немаат здравствена заштита.