Американската амбасада во Скопје ја објави официјалната реакција на U.S. Department of State

Statement by Mark Toner, Spokesperson at the U.S. Department of State

No automatic alt text available.
Претходно, портпаролот на Стејт Департмент Марк Тонер, за Глас на Америка изјави“Американската политика во Македонија е да ја поддржи евро-атлантската интеграција на државата и реформите потребни за напредување кон таа цел. Тоа вклучува поддршка за демократските реформи, владеењето на правото и целосно имплементирање на договорот од Пржино.

Амбасадарот Бејли и неговиот тим се да работат во партнерство со македонските власти како и со граѓанското општество за унапредување на американската политика и целите на САД.

Ние сакаме да видиме силна Македонија, на патот кон станување членка на евро-атлантското семејство“.

Ако.мк