Анима Мунди: Итно казни,толку отчовечени, примитивци без грам свест и срам!

Фотографијата со обесен мртов коњ што се транспортира низ скопските улици, ја згрози нормалната јавност.

Анима Мунди бара пронаоѓање на лицето и казни.

,,Толку отчовечени што ни ваков ужас на улица веќе не ни значи ништо – Ова е лицето на Скопје и Македонија кое треба цел свет да го види и по кој треба да не препознае! Ваков е третманот на животните кај нас! Итно бараме МВР, АХВ да реагираат и најстрого го казнат лицето кое го вози возилото со регистрација број SK- 856 – VF, кое среде бел ден и во екот на сообраќајниот метеж во главниот град превезува обесен коњ! Ако ова помине неказнето, ние сме сите примитивци без грам свест, осет, срам!“-реагира здружението за заштита на животни Анима Мунди.