Претседателот на РМ Ѓорге Иванов денеска ги прими членовите на Владата предводена од Премиерот Зоран Заев и се фотографираше со нив. Но, на овој прием не присуствуваше новиот министер за здравство кој смета дека Иванов е еден од најодговорните за крвавиот 27 април.