Атиџе Муратова се нуди преку Групер во туристичка тура на разговор со неа и пиење и гледање на кафе

Атиџе Муратова, главниот лик во документарецот Медена земја кој се бореше за Оскар, Атиџе Муратова, стана туристичка атракција!

,,Enjoy Balkans ве води на Патот на Атиџе Муратова! 17% попуст на пакет аранжман кој вклучува пешачка тура по патот на Атиџе Муратова, последната жена во Европа која одгледува диви пчели во карпест предел, во вредност од 2299 ден. по цена од 1899 ден“, стои во објавата на Групер.

Таму Атиџе ќе ви гледа на кафе.