Афроамериканец во Калифорнија уби тројца белци

Расистички напад во Калифорнија. Кори Али Мухамед извикувајќи ,,Бог е голем„, вчера во Калифорнија уби тројца и рани еден белец во напад со огнено оружје. Тој за 90 секунди испукал 16 рафали при што на лице место убил тројца случајни бели минувачи и еден ранил.

Полицијата смета дека ова е расистички, а не терористички напад.