Првата телевизиска дебата на кандидатите за Претседател на САД, Доналд Трамп и Џо Бајден, помина во знакот на надвикување, навреди и омаловажување. Го доби епитетот хаотична, а модераторот е критикуван за неснаоѓање и губење на контрола врз дебатата.

Претседателските избори во САД ќе се одржат во ноември.

Дебатата веќе е окарактеризирана како најлоша во историјата на САД.