Балканска работа: Бандерите веќе не се доволни за некролозите

Балканот по многу нешто е различен од останатиот дел на светот. Но, се чини навиките, традицијата и необичните идеи и досетки се одлика на сите земји од балканското милје.

Деновиве во соседна Србија, на југот од оваа земја, во непосредно наше соседство, забалежавме необичен начин на известување за смрт на близок. Некрологот беше закачен на задниот дел од стаклото на популарното Југо и така тажната вест беше споделена со поголем број луѓе.

И необично и мора да се признае, по малку морбидно за останатите учесници во сообраќајот на автопатот кон Ниш.

АКО.мк