Барањето за екстрадиција на Груевски експресно отфрлено од судот во Будимпешта

,,Условите за екстрадиција не се исполнети“ е одговорот од судиите кои одлучуваа за екстрадицијата на Груевски, кој патем беше донесен со лисици во судот.

Наредено е негово итно ослободување, пренесуваат унгарските медиуми.