Ова на своите сопартијци кои се во пратеничките клупи им го порача Александар Бичиклиски, поранешен портпарол на оваа партија и висок функционер.Откако се случи крвавиот четврток во кој со асистенција на раководството на ВМРО ДПМНЕ беа брутално тепани пратеници и новинари, низ социјалните мрежи врие меѓу членовите и симпатизери на оваа партија.
И по оваа објава бројни се коментарите со осуда на раководството и пратениците на ВМРО ДПМНЕ, но заради зачувување на нивото, нема да ги објавиме.