Биљали: Половина од пратениците на ДУИ се против коалиција со ВМРО ДПМНЕ

 

Познатиот аналитичар на политичките состојби и колумност Мерсел Биљали во емисија на Тв21 изјави дека половина од пратениците на ДУИ имаат отпор за коалиција со ВМРО ДПМНЕ:

Мерсим Максути пак, оди уште повеќе во проценките и дава оцена дека дури 90 проценти од членството на оваа партија не одобрува коалиција со Никола Груевски:

Груевски и Ахмети имаат уште три дена за состав на парламентарно мнозинство и Влада, но преговорите се водат зад затворени врати и со спротиставени спинувани вести до каде е коалицирањето.

Вчера, од ЕУ испратија јасен сигнал дека очекуваат брзо формирање Влада која ќе ги одразува интересите на сите политички партии или еден вид -широка коалиција.

АКО.мк