Викендов се одржаа натпреварите од Првата лига во бокс, организатор на второто коло беше боксерскиот клуб Шкендија Но Лимит. 


Во сениорска конкуренција се одржаа четири борби , резултати :


Категорија  56 кг. ОРАН ШАКИРОВСКИ ( ПЕЛИСТЕР 2007 ) –  ЏАН ДЕМИРОВ  ( БАРГАЛА )   3 : 0

Категорија  64 кг. СУХАМЕД МЕМЕДОВ  ( УНИВЕРЗАЛЦИ )  ЈАСИН ЉАМА (  ЧАИР )   0 : 2 , МЕМЕДОВ  ГО ПРЕДАДЕ МЕЧОТ 

Категорија  69 кг. АНТОНИО ЧОНЕСКИ ( ПЕЛИСТЕР 2007 ) – АРМЕНД СУЛЕЈМАНИ ( ШКЕНДИЈА НО ЛИМИТ ) 0 : 3

Категорија  81 кг. АЛИ АЗЕМИ ( ШКЕНДИЈА НО ЛИМИТ ) АРСИМ  ЕТЕМИ  ( АЛЕКСО ОГНЕНОВСКИ )  0 : 2, ЕТЕМИ ГО ПРЕДАДЕ МЕЧОТ

Во јуниорска конкуренција се одржаа шест борби , резултати: 

56кг  АРДИАН ЏЕМАИЛИ ( ЧАИР ) –  ЕЛЕС АСАНОВ  ( БАРГАЛА )  0 : 3 

60 кг  ЃОШЕ ЃОШОВ ( ПИНК ПАНТЕР ТИМ ) – БУЈАР САЛИ ( ЧАИР )  0 : 3 

64 кг  ЕЛМИ АЛИМИ  ( ЧАИР ) РИНОР ТЕФИКИ (  ШКЕНДИЈА НО ЛИМИТ )  3:2  RSCI  – 3 

69кг  АМЕР КАСАМИ  ( ШКУПИ ) – РАМОН ЌАЗИМОВ ( ПЕЛСИТЕР 2007 )  0:3  

69кг  ФЕРИТ ХОЏА  ( АЛЕКСО ОГНЕНОВСКИ ) –  ДИМИТАР ОГНЕНОВСКИ  ( УНИВЕРЗАЛЦИ )  2 : 0  RSC – 1  

75 кг АЛЕКСАНДАР РИСТОСКИ  ( ШКЕНДИЈА НО ЛИМИТ ) – ХУРМЕТ ЈОНУЗОВ (  ШКУПИ )   1 : 2

ТАБЕЛА 
1. ЧАИР СКОПЈЕ  25 

2 .АЛЕКСО ОГНЕНОВСКИ ОХРИД 19 

3 .ПЕЛИСТЕР 2007 БИТОЛА 19 

4 .ШКЕНДИЈА НО ЛИМИТ ТЕТОВО 18 

5 .ШКУПИ СКОПЈЕ 17 

6 .УНИВЕРЗАЛЦИ СКОПЈЕ 17 

7 .БАРГАЛА ШТИП 12 

8 .ПИНК ПАНТЕР ТИМ ШТИП 8 

9 .БОРЕЦ ВЕЛЕС 6 

10. КУМАНОВО 84  -2