Викендов во Битола се одржа натпреварите од 3 коло во Првата и Младинска  лига во Бокс. Екипата на БК Чаир   по натпреварите  во салата „Боро Чурлевски“ во Битола каде присустуваа над 1500 гледачи се искачи на првата позиција. 
Сезонава за прв пат настапи и екипата на БК 10-60 од Скопје  кои неодамна добија финасиска помош од Општина Ѓорче Петров за развој и афирмација на боксот  со што се зголеми бројот на учесниците во натпреварите.  


Резултати, 3 Коло – Прва лига
Сениори
56 кг Бајрам Мурати (Чаир) – Оран Шакировски (Пелистер 2007 ) 0-2 
69 кг Антонио Чонески (Пелистер 2007) – Стефан Бисков (10 60) 1-2
91 кг Никифор Стојановски (Универзалци) – Дарко Зиморкоски (Нокаут) 2-0 
Јуниори52 кг Едисон Мемедов (Пелистер 2007 ) – Адријан Џемаили (Чаир) 0-2 (прекин Р3)
69 кг Рамон Казимов (Пелситер 2007) – Алми Рочи (Синди )  3-0  
69 кг Александар Ристоски (Шкендија Но Лимит)– Ферит Хоџа (А.Огненовски) 1-2

Кадети

  • 57кг Мартин Алексовски (Ас) – Ертан Али (Тернипе)  2-0 
  • 60 кг Илхан Озмен (Универзалци) – Милан Петковски (Шкендија Но Лимит) 2-0
  • 63 кг Филип Момировски (А.Огненовски) – Ерѓун Бајрамовски (Ас) 0-3
  • 63 кг Џемаил Јашар (Тернипе) – Лазар Здјелар (Ј. Мијалков) 0-3
  • 63 кг Ќемал Фетаи – Шкендија Но Лимит) – Суад Куртиши ( Шкендија Бокс) 3-0
  • 70 кг Шпетим Ајредини ( Чаир) – Харис Ѓурѓевиќ ( Универзалци) 2-0 ( Дискв.)

Деца

  • 59 Кг Самир  Исмаиловски (Пелистер 2007) – Сафет Мало (Тернипе) 0-2
  • 72 Кг Мухамед Муареми (Шкендија Бокс) – Амин Фетаи (Шкендија Но Лимит) 1-2 

ТАБЕЛА

1.     Чаир Скопје 34

2.     Пелистер 2007 Битола 31

3.     Алексо Огненовски Охрид 24

4.     Универзалци Скопје 22

5.     Шкендија Но Лимит Тетово 21

6.     Шкупи Скопје 17

7.     Баргала Штип 12

8.     Пинк Пантер Тим Штип 8

9.     Борец Велес 6

10.  Бк 10 – 60 Скопје 4

11.  Нокаут Скопје 2

12.  Синди Струга 2

13.  Куманово 84  -1