Блиски ни се јазиците, но јас говорам македонски јазик, а Вие бугарски-му рече Димитров на провокативниот водител(видео)

Македонскиот министер за надворешни работи, Никола Димитров, гостувајќи во емисија на бугарската bTV, им порача на бугарските политичари дека нема доверба меѓу народите, ако едниот постојано врши притисок и му се заканува на другиот.