Богоевски влезе, поддршка пред судот

Пред Основен суд Скопје 1-Скопје приврзаниците на Шарена револуција му даваат поддршка на Павле Богоевски, кој влезе во зградата на судот каде е закажано судско рочиште против него за дело сторено на еден од протестите.

%d0%bf%d0%b1%d1%81 %d0%bf%d0%b13

%d0%bf%d1%81 %d1%81%d1%83%d0%b4%d0%bf

Павле Богоевски се товари за Учество во толпа што ќе стори кривично дело, за кое е предвидена парична казна или затвор до 5 години.