Бугарскиот премиер, Бојко Борисов, домаќински го возеше српскиот претседател, Александар Вучиќ, низ трасата на гасоводниот систем Балкански тек.

Претходно со хеликоптер ја надлетаа трасата на новиот автопат од српска граница до Софија.

Вучиќ е во официјална посета на Бугарија.