42 годишната Катја да Силва Састре, го уби 21 годишниот Еливелтон Невес Мореира, кој се обидел да ги ограби неа и други мајки кои стоеле пред училиштето и ги чекале своите деца.

Настанот се случил пред едно приватно училиште во Сао Паоло.

Ова е моментот кога  напаѓачот на малолетни деца и семејства беше спречен од една од  мајките – која се покажа дека е  воружен полицаец што не е на должност.

Драматични безбедносни снимки покажуваат дека осомничениот е именуван како Еливелтон Невес Мореира, кој се приближува кон толпата со пиштол надвор од приватно училиште во Сао Паоло.

Но, неговиот обид за криминал го спречи офицерот на воената полиција, Катја да Силва Састре (42), која веднаш го извади своето оружје и му нанесе три прострелни рани.

Видеото покажува Мораира, која подоцна починала во болница, паднала наназад и ги држеше градите пред Састре да го заниша до својот фронт со ногата што ја фрлила својата чанта настрана во саботата наутро.

Офицерот Sastre е прогласена за херој за нејзиниот чин на храброст и беше одликувана на церемонијата на гувернерот на Сао Паоло, Марко Франца, вчера,  во неделата.