Вежбање за време на новогодишните и божикните празници

Персонален фитнес и кондиционен тренер Душан Проковиќ препорачува:

Да се вежба или не за празниците!? Најголемата дилема со која се соочуваме овие денови. Да се биде активен овој период е навистина тешко, имајќи ја  предвид набиената агенда од забави и средби од една и прекраткото слободно време од друга страна е причина дополнително да ја забетонира и онака слабата волја и мотивација за вежбање. Овој период е исто така критичен и за оние кои се повеќе време активни. Збогатената домашна трпеза, традиционалните кафански дружења, забавите навечер може многу лесно да ве исфрли од формата и редот кои го поседувате, а со тешки маки сте го стекнале во годината што поминала.

Целиот текст на ulica.mk