Верушевски и Заев еден до друг на маршот

Илјадници граѓани од цела Македонија дојдоа на големиот протестен марш во Скопје, кој симболично започна пред новото седиште на СЈО од крстосницата на Партиазанска со Рузвелтова, и продолжи пред Собрание на РМ каде се одржува културно-уметничка програма.

%d0%b2%d0%b5%d1%81%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b4

Се очекува потоа да говорат познати граѓански активисти, уметници, новинари, но и лидерот на СДСМ Зоран Заев.

Протестот го предводеа Иницијаторите граѓански активисти, но и Заев и Верушевски, кои чекореа еден до друг.

%d0%b2%d0%b5%d1%80%d1%83%d1%88