Ветрови со јачина на ураган беснеат низ Грција(видео)

Медитеранскиот ураган Јанос погоди делови на Грција, а посебно островите Закинтос, Евија и други.

Грчките крајбрежни служби го предупредија населението и малубројните туристи да се чуваат и да не иззлегуваат од своите престојувалишта и живеалишта .

Од ноќеска ветрот дува со јачина од 90 км на час, но можно е да достигне и до 200 км на час.