ВИДЕО:Драматично извлекување на пратениците,Павле Богоевски избегна линч, Заев гас-маската ја препушта на друг

Погледнете го видеото во кое покрај нападот и обидот за убиство на повеќе пратеници, се снимени и моментите на драматично извлекување и спас од класично линчување. Непосредно на почетокот  се гледа како десетина луѓе му се нафрлаат на пратеникот Павле Богоевски во галеријата од салата, со намера да го линчуваат . Тој е сам.

На ова видео се гледа како и службеникот од петта управа, полициско обезбедување на Оливер Спасовски моли некого да не ги тепаат пратениците со сталак од камера со зборовите ,,полиција сме колеги , немој те молам“.

На 6,05 е моментот кога Заев одбива да стави гас маска за заштита од солзавецот. Погледнето го внимателно видеото до крај: