ВИДЕО:Како беше избран Талат Џафери за претседател на Собрание

Парламентарното мнозинство по предлогот на Ферид Мухиќ, а претседавање на Горан Мисовски едногласно го избра Талат Џафери за претседал на Собранието.

Праниците од ВМРО-ДПМНЕ извикуваа „Ова е пуч“. Тие ја опстуираат работата и не дозволуваат Мисовски да ја доврши седницата.

Талат Џафери ја положи заклетвата и доби честитки од лидерите на СДСМ, Зоран Заев и ДУИ, Али Ахмети.