ВИДЕО:Меланија го потсетува Трамп да ја стави раката на срце за време на химната

За време на традиционалното тркалање на  18.000 јајца на тревникот пред Белата куќа, што во организација на Првата дама се организира за Велигден, вниманието на медиумите го привлече гаф предизвикан од Трамп.

Имено, во момент кога започна да се интонира американската химна  Претседателот Доналд Трамп заборави да реагира американски и да ја стави десната рака над срцето. Сопругата Меланија со дискретен допир го потсети сопругот како да се однесува: