ВИДЕО:Пилотот успешно го ,,скроти” големиот ,,Ербас” на замрзнатата писта

Оваа непланирана пируета на патничкиот ,,Ербас А-320″ се случи на аеродромот во Новосибирск каде замрзнатата писта им прави дополнителни проблеми на пилотите, но вистинско чудо е како воопшто слетуваат на ваква писта.

Како што наведуваат светските агенции, ова ,,танго,, на рускиот патнички авион се случило на 14 декември минатата година , но дури сега се појавила снимката на социјалните мрежи и јутјуб каналот.

Авионот слетувал од Пекинг на – 20 степени и замрзнати писти.

АКО.мк,агенции