ВИДЕО:СДСМ достави 67 потписи за свикување седница на Собрание на РМ

Повеќе да нема од никого изговори и дилеми околу новото парламентарно мнозинство-рече генералниот секретар Оливер Сапсовски поднесувајќи ја иницијативата до претседателот на Собрание Трајко Велјановски.

СДСМ очекува Велјановски веднаш да го свика продолжението на седницата на која ќе биде избран претседател на Собрание.