ВИДЕО:Уредничка-патриотка го брани сопственикот на телевизијата осомничен за криминал

Главната и одговорна уредничка на ТВ Нова Билјана Трендафилова денеска протестираше пред Апелациски суд во одбрана на сопственикот на телевизијата каде работи. Таа смета дека ова е атак врз медиумот и обид да се замолкне затоа што известувале професионално и патриотски за сите настани и станале прв информатиевн канал:

Апелација одлучи да го потврди 30 дневниот притвор за Сеад Кочан сопственик на Трансмет, фирма преку која направил криминал тежок 17 милионио евра со фалсификат документи за тендер кој го добил на незаконски начин.Неговиот криминал за кој е осомничен нема никаква врска со Тв Нова.

(Видеото е преземено од ТВ Нова)