Вардар го преслуша Рајн Некар во Манхјам со 30-27 во натпревар на кој шампионот на Македонија во ниту еден момент не беше во резултатска негатива.

Вардарци одиграа перфектно за победа против РНЛ кој беше во подредена улога во текот на сите 60 минути од мечот.