ВИДЕО: Во Сараево Заев најавен како иден Премиер на Македонија

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев денеска е во работна посета на Босна и Херцеговина каде покрај другите обврски треба да прими награда за најградоначалник.

Тој на пресконференцијата во Сараево изјави дека потписите за мандатот се веќе обезбедени и дека Македонија во првата половина на месец март ќе добие нова влада предводена од СДСМ.

Заев потенцираше дека идната владина програма, платформата на СДСМ и платформата на  политичките партии на Албанците, законот за употребата на јазиците се усогласени, останува да се договорат персоналните решенија за тоа која партија кои ресори ќе ги води во новата влада.

Извор: Iportal.mk