Илија Несторовски постигна два гола за Палермо против Карпи , екипата од Сицилија славеше со 4-1, Александар Трајковски ги одигра сите 90 минути како и Несторовски .

Несторовски погоди за 2-0 и 4-1 против Карпи , соновите три бода Палермо се зацврсти на втората позиција во Серија Б, место кое води во најсилната фудбалска конкуренција во Италија.