УФЦ борците Хабиб Нурмагомедов и Конор Мекгрегор добија вкупна казна од 15 месеци суспензија за хаосот што го предизвикаа во септември минатата година.

Поединечно, Хабиб Нурмагомедов е казнет 9 месеци суспензијадодека Конор Мекгрегор шест, дополнително ке платат и парична казна, Нурмагомедов 500.000 долари, Мекрегор само 50.000.

Потсетуваме, на сега веќе прочуената борба победи Нурмагомедов, меѓутоа после борбата тој подлегна на провокациите , излезе од октагонот и се пресметуваше со преставниците на противничкиот тим.