Вардар блесна кога му е најтешко, победи против ПИК Сегед со 31-23 и го трасираше патот кон Ф4 во Келн.

По завршувањето на оваа блескава ноќ во Скопје, играчите на Вардар им се заблагодарија на навивачите и посебно на „Комитите“ за силната поддршка во текот на целиот меч .