Казахстан квалфикациите за ЕП2020 ги отвори со победа дома над Шкотска со 3-0.

Головите за домашмните ги постигнаа Пертшух, Вороговски и Зајнудинов. Ова беше натпревар од првото коло во И Групата во која се среќаваат, Кипар – Сан Марино и Белгија – Русија.