Тројца ватерполисти на Црвена Звезда се нападнати во Сплит пред натпреварот во регионалната лига со Морнар.

Ватерполистите на Црвена Звезда седеле во кафуле во Сплит, келнерот ги препознал по амблемите на клубот и побарал да ги соблечат маиците по што ги нападнале играчите на клубот.

Двајца играчи успеале да побегнат, но голманот Александро Краљ морал да скокне во морето за да се спаси од линч. Краљ не излагал од морето се додека не дошла полиција.

Неколку совесни граѓани на Сплит му помогнале на Краљ, други го навредувале со зборовите : тој е четник, нека се удави !