Вардар го победи РНЛ со 30-27, диктираше темпо и игра, покажа победнички карактер и заслужено стигна со триумф.

Карачиќ и Криштопанс реализираа цепелин кој влезе меѓу петте најдобри потези изминатава рунда во Лигата на шампионите.