Република Македонија и Сојузна Република Германија се големи пријатели. Оваа година одбележуваме 25 години од воспоставувањето на дипломатските односи меѓу нашите земји.

Ѝ благодарам на канцеларката Angela Merkel за одличниот дочек при официјалната посета на делегацијата на Влада на Република Македонија во Сојузна Република Германија.

Нашите две држави градат пријателства кои се значајни и за регионот и за Европската Унија.(Официјална ФБ страница на Премиерот Зоран Заев)