ВИДЕО од падот на авионот на Малта

 

Од видеото снимено од патници од другите авиони кои чекаат полетување на аеродромот на Малта, се гледа дека авионот е целосно во пламен.

 

 

Авионот со најмалку пет патници падна веднаш по полетувањето, сите патници се загинати.

ФРОНТЕКС демантираше дека во него биле припадници на граничната полиција на ЕУ.