Фудбалскиот свет се простува од Емилијано Сала откако телото кое беше пронајдено во остатоците на паднатиот авион беше идентификувано и се потврди стравувањето дека е тоа фудбалерот од Аргентина.

Емилијано Сала потпиша за Кардиф што беше рекорден трансвер на клубот од Велс, на патувањето од Нант до Кардиф авионот со кој патуваше Сала исчезна пред две недели, телото на Аргентинецот по приватната потрага беше пронајдено на длабочина од 67 метри, сеуште се трага по телото на пилотот Дејвид Иботсон. Во продожение видео со потписот на Сала за Кардиф, потрагата…