ВИДЕО: По инструкциите на директорот учениците скандирајќи тргнаа на протести

По инструкциите и политичката индоктринација што ја спроведе меѓу учениците Кире Николоски директор на прилепската гимназија ,,Мирче Ацев“, тие со знамиња и скандирање ,,Македонија,Македонија“, тргнаа на протести организирани од ВМРО ДПМНЕ под закрила на движењето,,За заедничка Македонија“.

Политичка пропаганда во образовни институции е кривично дело, но институциите на системот молчат.

Видеото и фотографијата се преземени од портал Маркукуле.мк