ВИДЕО: СДСМ очекува писмен одговор од ДУИ во форма на потписи

Очекуваме одговор од ДУИ во форма на потписи-рече партискиот портпарол Петре Шилегов одговарајќи на новинарски прашања за тоа до каде е формирањето на новата Влада. Тој рече дека тие го исполниле својот дел од обврската, и дека не можат да кажат временски рок за тоа до кога ќе чекаат ДУИ да се произнесе. Во моментот кога лидерот на партијата ќе го добие мандатот, јавно ќе се произнесат за Платформата: