Најновите статистички показатели велат дека Серена Вилијамс би ги победила Новак Ѓоковиќ, Рафаел Надал и Роџер Федерер.

Спред најновите податоци на “Big Data Tennis” која има 80% на успешност во предвидување на резултатите на тениските мечеви Серена Вилијамс би била успешна и во машкиот тенис.

Ова не е шега стои во статијата и статистиката не лаже.
 Анализата на “Big Data Tennis” вели дека Серена има 79,81% шанси да го победи Надал, шансите за успех против Федерер изнесуваат 62, 51%. Серена Вилијамс би го победила и Новак Ѓоковиќ според оваа статистика која вели дека шансите на Серена во проценти изнесуваат 73,72.