ВИДЕО: Со солзи и силни емоции преживеаниот фудбалер на Шапекоенсе се врати на теренот

Бразилскиот фудбалер Алан Рушел , еден од тројцата играчи што ја преживееа страшната авионска трагедија во која останатиот дел од екипата загина, се врати на фудбалскиот терен.

Тој беше пречекан со ракоплескање, овации и силни емоции од фидбалерите кои сега играат за овој бразилски клуб.

На емотивната прес конференција при неговото прво појавување во матичниот клуб, Рушел не можеше да ги задржи солзите:

Алан Рушел, во несреќата во која загинаа 71 фудбалер и други членови на екипата на Шапекоенсе, беше еден од тројцата преживеани играчи. Тој имаше повеќе скршеници на телото и тешка повреда на вратот заради што беше подложен на повеќе операции. Рушел со месеци вежбаше многу напорно и беше подложен на специјална рехабилитација: