ВИДЕО: Тепачка во Парламентот на Јужноафриканска Република

 
 Членови на Парламентот , припадници на радикалната партија Борци за економска слобода, сите облечени во црвено, се степаа со обезбедувањето во парламентарната зграда. Тепачката започнала кога обезбедувањето се обидело да ги исфрли од седницата на која пратениците во црвено го спречувале обраќањето на Претседателот на државата.